Friday, June 10, 2011

Bangga Tiada Dara Part 2

13 comments
 
Salam...

Aku baru sahaja selesai mengolah kembali Company Profile syarikat aku yang sebelum ini nampak tidak professional.  Semasa ingin menghantar Profile tersebut melalui e-mail ke Bahagian Admin, aku terpandang satu e-mail yang baru sampai.

Kali ini, mataku bukan setakat bulat sahaja...rasa macam nak terjojol dan terkeluar bila membaca isi kandungan e-mail tersebut!


Aku paparkan di sini e-mail tersebut untuk tatapan anda..


Hi Wansuhaimi Karnain,
The following information was submitted to FormSmarts for you:


====
Name
====
Dak Comei Cute

=====
email
=====
manaadaemail@gmail.com.my

====
Blog
====
http://dahtakdadara.blogspot.com

=======
Message
=======

PakCikLong,

Kami skt ht bla bc rtkl PakCik psl bangga tiada dara tu. At d 1st place, yg pakcik hebo2 sgt nape? Kami nyer psl la nak ltak tatoo kt butt kami tuh. Kami saje nk org len ngok butt kami yg cute n gebu tuh. Pakcik pon pe krangnyer? ska gak nengok kan kan? Mmg kami bangga da xde dara lg n kami x la cam org len yg hipokrit n sorok2 w'pon da xde dara lg. Xyah la Pakcik na bg nasehat psl dosa coz tu kami yg tggung s'dri. Pakcik tu yg lg da tue n lg cpt mati dr kami yg maseh muda lg nih. Patut pakcik lg kena pikir dosa pakcik jer. Nnti pon kubur asing2. Jgn na bg nasehat kat org cam kami jer, lg baek jg anak cucu pakcik s'dri. Jgn2 they all tu pon sama jer ngan kitorang. Apa2pon tima kaceh gak sbb bg promosi kt group kitorang nih..

babai.


E-mail tersebut juga dilampirkan dengan beberapa gambar yang tidak senonoh yang tidak dapat aku paparkan di sini.

Kepada sesiapa yang tidak tahu apakah puncanya boleh refer entry aku di SINI.


Ada sesiapa berani nak komen?



Sekian.

13 Responses so far.

  1. salam..

    apela nk jd..

    bila kt nasihat,dikatakan menyibuk..

    bila x,dikatakn wat xkisah..

    sush betoi lau org yg xphm ni! =)

  2. Salam Nuyui...entahlah..Abg Long xde bg nasihat pun cuma tanya kenapa perlu bangga dan menunjuk2..

  3. syiela says:

    itu namanya bila dh buat dosa besar tp x sedar2 lg.... lg 1 mmg kubur msg2 tp kalau Allah turunkn bala x ker kita x bersalah ni terkena sekali... hadoiii budak2 skrg ssh betoii nk bentuk...

  4. ramizah says:

    alahai...takda budi bahasa langsung..jauh2kan...dah macam2 karenah pelik2 manusia kat malaysia ni kan...sedih!!!

  5. myralynn says:

    Huishhh, dashyat tu...so, boleh faham la kan betapa susahnya cikgu2 nak didik pelajar2 skrg ni...

  6. Salam Syiela, Ramizah dan Myralynn.. tu la yg selalu merisaukan mak bapak. Ditegur salah, xditegur makin teruk jadinya..harapkan cikgu2 kat sekolah, terlalu ramai anak2 murid yg hendak dijaga...

  7. Khairil says:

    perilaku umat akhir zaman...menyedihkan...

  8. AbgferOz says:

    heeee...tak bley nak tgur da skrang.. kita bako ja dowank tuh hahahaah...

    nak kna cari cara laen utk menasihati diaorg :) pndekatan yg berbeza plak

  9. ozzy says:

    Assalam..

    Blog tu x wujud rasanya..adalah bebudak yg sengaja hantar email tu..gitulah perangai budak2 skrg dah x dapat nak cakap apa lagi dah..

  10. Jumir says:

    Ish...ish....ish...macam2...!

  11. Abu Umar says:

    Sebab kubur masing-masinglah kita perlu saling nasihat-menasihati ke arah kebaikan..

  12. Phoenix says:

    Muda-mudi zaman skrg yg mengerikan.....

My Pings and Backlinks
Blogged.my Free Auto Backlinks From 1Malaysia Free Auto Malaysia Backlinks
Free SEO Tools My Ping in TotalPing.com