Saturday, May 28, 2011

Dahulu Gemuk Sekarang Kurus

5 comments
 
Salam...

Ketika aku mencoret entry ini, aku sedang menonton Konsert Akademi Faantasia yang ke 8. Bukan ingin memberikan komen tentang persembahan pelajar-pelajar AF yang bagi aku ada sedikit improvement berbanding konsert mereka yang pertama dahulu, tetapi ingin mengomel tentang penampilan khas Aizat (bekas pelajar AF juga).

Mata aku terpana apabila dipertontonkan akan fizikal Aizat semasa menjadi pelajar AF dahulu berbanding kini..Gemooook..ish, ish, ish...hehehe


Bukan ingin mengutuk orang yang berbadan seperti itu cuma ingin mengulas betapa berbeza sungguh si Aizat dengan fizikal beliau sekarang yang jauh lebih kurus.

 Aizat dahulu

 Aizat sekarang...

Nampak lebih sihat.

Sebenarnya, kejayaan Aizat menurunkan berat badan beliau memberikan aku semangat yang aku cari-cari untuk menurunkan berat badan aku juga.

Alhamdulillah...aku juga berjaya! Walaupun aku tidak tahu cara Aizat menurunkan berat badan beliau, itu tidak menjadi hal. Aku cuma sekadar mengambil semangatnya...hehe.

 Aku dulu-dulu (78 kg)

 Gambar sekarang (63kg)

Harap tidak ada yang jealous..huhu..



Sekian.

5 Responses so far.

  1. meaw says:

    kuncing tu nak beranak pe,gemuk pelik je,wekkekeke..abang long, cane kalau nak gemuk lak?meaw sedang berusaha nak gemuk ni,kurus sangat la,huhu

  2. ohh nak kurus jugak lah :D

  3. Cik Kamoo says:

    memang jeles la ngn Abg Long sbb dah kurus....nk kurus jugak....

  4. hehehe...tahniah abg long;-)

  5. Salam Meaw..kucing tu memang besar dan berat la..cer tengok kat mr. google.. Nak naik badan, cer mkn tahu bnyk sket.

    Salam Syrupmasin dan Cik Kamoo..apa lagi, kena la rajin exercise..huhu. Petua yg biasa Abg Long amalkan 1) Mesti amik breakfast 2) Skip lunch sekali sekala 3) Skip dinner selalu 4) Kalau nak dinner sebelum 8.00pm
    5) Cuba puasa nasi dan mee hun selama sebulan.

    Salam Yana..tengkiu tengkiu

My Pings and Backlinks
Blogged.my Free Auto Backlinks From 1Malaysia Free Auto Malaysia Backlinks
Free SEO Tools My Ping in TotalPing.com