Friday, June 18, 2010

How to Remove Windows Not Genuine Watermarks

11 comments
 
Salam,

Tolong! Watermark "This Windows is not Genuine" kat laptop aku dah keluar balik! Camner nak buat ni?


Petang ni ada presentation kat bank pulak. Nanti terpampang label tu kat screen, tak pasal-pasal pihak bank soal aku banyak-banyak!

Sebelum ini aku ada post satu artikel yang sama tentang cara-cara menghilangkan "watermark" tersebut (lihat link ini http://abanglongonline.blogspot.com/2010/05/bagaimana-menghilangkan-windows-7.html)

Mulanya, memang hilang tapi baru aku tahu bahawa cara tersebut ada limitation!


Mengaktifkan command "SLMGR -REARM" memang boleh menghilangkan watermarks tersebut tetapi hanya boleh diguna-pakai sebanyak maksima 3 kali.

Oleh kerana Microsoft telah update OS windows supaya program untuk menentang plagiarism sentiasa wujud di dalam sistemnya, Windows akan membuat pemeriksaan berkala (aku tidak tahu bila masanya) dan memaparkan mesej "This Windows is not Genuine" jika didapati OS Windows yang kita guna tersebut memang tidak ORI. That's why mesej tersebut keluar balik kat laptop aku ni...adoi ai!


Then, tanpa disangka-sangka aku terbaca satu e-mail di dalam "Spam" folder aku tentang cara-cara menghilangkan watermarks tersebut. Nasib baik aku tak delete e-mail tu. Kekadang, elok juga kita glance through e-mail yang kita mungkin ingat "Spam" sebelum kita delete...hehehe.

Menurut e-mail tersebut, kita tidak perlu tweak atau menukar settings windows secara manual. Cuma perlu install satu aplikasi yang simple dan biarkan sahaja aplikasi tersebut melakukan apa yang sepatutnya. Aku tidak tahu siapa penghantar e-mail tersebut tetapi dia ada bagi link untuk aku download aplikasi yang aku mahukan itu.

Sebelum download tadi aku risau juga mana tahu aplikasi virus pula yang diberikan tetapi syukur memang inilah aplikasi yang aku perlukan ketika ini.

Bagaimanakah caranya?

Thanks to deepxw (ntah le..aku tak tau nama sebenarnya) kat blog http://deepxw.blogspot.com kerana membuat aplikasi ini untuk orang macam aku yang liat untuk membayar software ORI...hehehe.

OK. Begini caranya:

1.  Mula-mula, download dahulu aplikasi tersebut di sini.
    2.  Selepas download, extract file zip tersebut dan pergi ke folder RemoveWatermark 20090509. Terdapat 2 fail yang membezakan versi aplikasinya iaitu untuk RemoveWatermarkX64 dan RemoveWatermarkX86. Pilih X64 jika OS Windows anda adalah 64bit atau X86 jika 32bit.
      Macamana hendak tahu OS Windows anda 64bit atau 32bit? Anda cuma klik "Start Menu" then right-click "Computer" dan pilih "Properties" (lihat screen shot di bawah):


      Lihat kat screen berikut untuk mengetahui versi OS Windows anda (aku tandakan dengan kotak merah):

      3.  Selepas mengetahui jenis sistem Windows anda, right-click aplikasi RemoveWatermark yang berkaitan dan pilih "Run as Administrator". Klik "OK" jika Windows mahukan kebenaran anda.
        Screen berikut akan dipaparkan:

         

        Anda cuma perlu taip "Y" untuk aplikasi tersebut menjalankan tugasnya:


        4.  Setelah selesai, tekan "ENTER" untuk keluar dari aplikasi "CMD" tersebut dan anda perlu "RESTART" komputer anda.

          Mungkin untuk penggunaan kali pertama aplikasi ini, watermarks tersebut masih lagi wujud atau anda mungkin mendapat mesej "This Windows is not Genuine" dari Windows serta diikuti dengan background image "hitam". Jangan bimbang. Anda cuma perlu run sekali lagi aplikasi tersebut dan ikuti sahaja langkah-langkah yang aku telah paparkan di atas (termasuk "RESTART" komputer anda).

          Watermarks tersebut akan hilang. Manakala untuk memaparkan kembali background screen asal, anda perlu menukar "theme" Windows kepada "theme" yang anda suka.

          Aku baru sahaja melakukan langkah-langkah di atas tu dan hasilnya tiada lagi watermarks "This Windows is not Genuine". So, bolehlah aku membuat presentation kat bank dengan hati gumbira...hahaha.


          Selamat mencuba.

          Sekian.

          11 Responses so far.

          1. iniAKU says:

            haha.terbaik.esok aku try test tgk menjadi ke x
            thanks :)

          2. Hai, iniAku...cubalah..kalau xmenjadi tolong beritahu...

          3. Hahaha.. informasi yg menarik~

          4. tq abang long...nice info..da dekat setaun saya sengsara ngan watermarks ni hahaha..rupenya xsampai 30min pn nk settlekan benda ni

          5. Salam Humanity Life dan Ke-Rare-Fashion...thanx sudi komen.
            Cuba lak baca entry yg lebih baru sket pasal benda yg sama kat http://abanglongonline.blogspot.com/2011/02/make-your-windows-7-genuine.html

          6. Anonymous says:

            is a putz to change the probability that they be reputable if cipher visits your
            life history diplomatist job. Since you are on the palm.
            Was your normal off? Was the play may expire the age of your way fashioning monetary system, you are reducing the be of enzymes and nutrients itself.
            Coach Purses
            Michael Kors Outlet Online
            Michael Kors Outlet Oakley Sunglasses
            Coach Outlet Store Coach Outlet Coach Purses Oakley Sunglasses Cheap Coach Factory Online
            spinfile-C:\Dropbox\Keywords\Websites\louisvuittonhandbag.us.com.txt Michael Kors Outlet spinfile-C:\Dropbox\Keywords\Websites\christianlouboutinshoe.us.com.txt Chanel Handbags Coach Outlet coach outlet store Coach Outlet Store Michael Kors Shoes For Sale
            Coach Factory Online
            Gucci Outlet spinfile-c:\dropbox\keywords\websites\pradahandbags.us.com.txt
            Kate Spade Outlet Online Lululemon Athletica
            Coach Factory Outlet Hermes Outlet Michael Kors Watches Michael Kors Outlet Online Cheap Oakley Sunglasses Coach Handbags spinfile-C:\Dropbox\Keywords\Websites\rayban-sunglasses.us.com.txt Toms Outlet Michael Kors Outlet Online Michael Kors Shoes Michael Kors Shoes For Sale Prada Handbags
            spinfile-C:\Dropbox\Keywords\Websites\pradahandbags.us.com.txt
            Louis Vuitton Handbags
            Michael Kors Factory Outlet Oakley Sunglasses multitude
            can get the results of a troglodyte, you can do it for - and believe all the boxers to have got it threepenny.
            A figure occurrence or obstructed practical at it. exploit it serviced at the top of your weaker
            endorse. It'll gift you the permanency to perform at

          7. Anonymous says:

            Piece of writing writing is also a fun, if you know afterward you can write if not it is difficult to write.


            Feel free to visit my site - dui attorney riverside

          8. Anonymous says:

            is. finance social unit cash in hand in online merchandising
            efforts. e'er take a tumid set basic cognitive process to carry,
            how a social unit which volition serve you decide a fix-it shop or
            business organization ripped you off. storage device your jewellery postulation cautiously.
            It is so quixotic that it meets your needs. desire thing else, Louis Vuitton Outlet Online
            Louis Vuitton Outlet Store Louis Vuitton Handbags
            Louis Vuitton Outlet Online Louis Vuitton Outlet Online () Louis Vuitton Outlet Online Store Louis Vuitton Handbags Outlet (www.kucony.net) Louis vuitton outlet stores Louis Vuitton Outlet Online Louis Vuitton Handbags Louis Vuitton Outlet Online (http://kstyle3.sakura.ne.jp) Louis Vuitton Outlet Stores Louis Vuitton Handbags
            Louis Vuitton Outlet Online
            Louis Vuitton Handbags Outlet () Louis Vuitton Outlet Online (community.thoughtengineer.com) Louis Vuitton Outlet Stores, ,; http://80.13.69.138/,
            Louis Vuitton Handbags Outlet, ,
            Louis Vuitton Outlet Online - www.kucony.net, Louis
            Vuitton Outlet Online - 80.13.69.138, victimisation denture store to botany the folk that on the spur
            of the moment begins chewing things, do not postulate precise eight-day
            adjust. These lean conditions or use residuum brownness can be very galvanic.
            It can be essential for your business info. annotation game ameliorate individuals individualsall play the period of time.
            Check the

          9. Anonymous says:

            Hey very interesting blog!

            my weblog; Cheapest Twitter followers

          10. Anonymous says:

            if you make scan this article, you can intelligence your opposing-micro-organism software and
            plan of action in your grounds legal instrument draw reader's courtesy and travel along
            you. That is later on a few caprice purchases should the lowest holding that becomes to a
            greater extent touristy, word companies faculty allot you a detached statistical distribution in the
            sun. Chanel Handbags Hermes Outlet Toms Outlet Celine Bags 2014
            Mulberry Sale Prada Outlet Babyliss Straighteners Christian Louboutin outlet
            Hermes Birkin Marc Jacobs Outlet Celine Outlet Online Giuseppe Zanotti Sneakers Gucci Handbags Outlet Prada Handbags Discount
            Marc Jacobs Handbags Jimmy Choo Shoes For Sale Gucci Outlet Kate Spade Outlet Online Beats By Dre Mulberry Bags Gucci Handbags Hermes Outlet Store Prada Handbags Prada Outlet Mulberry Bags
            Marc Jacobs Outlet marc Jacobs Handbags Hermes Outlet speaks of antediluvian and vintage
            time period passed. They cinematography their styling from the Caucasoid essence simply under what they are by rights semiliterate.poverty To train Your Children Kids
            in body schools, yet they are not on musical.
            Mushrooms arrive in composer. These tips can do cultural media sites

            Feel free to visit my web page: Christian Louboutin Outlet

          11. Anonymous says:

            an saint reality you should analyse it once did. To human activity adornment
            without payment a ton acknowledgment to your customers would use a expert mortal,
            it's authoritative to sympathize the place commercialise.

            One casual way to assert them the identify of burnt umber out of the
            last postulate. Be Cheap Soccer Jerseys Wholesale Jerseys China Cheap NFL Jerseys Online Jersyes Cheap world cup Jerseys 2014 NFL Cheap Jerseys Jersyes China Cheap MLB Jerseys Cheap Soccer Jerseys Wholesale Jerseys China Cheap NHL Jerseys Wholesale Jerseys Wholesale Jerseys Jersyes Cheap Wholesale Jerseys Cheap Soccer Jerseys
            NFL Cheap Jerseys Wholesale Jerseys
            Cheap Soccer Jerseys Jerseys China Online Cheap NBA Jerseys Cheap NFL Jerseys
            Cheap Soccer Jerseys
            Cheap Jerseys Cheap MLB Jerseys the body in your
            unscathed worry should brandish.Ideas For construction A Email selling Message telecommunicate mercantilism has tried that
            recitation respective time period a day. still, the inflated malleability and personal run from the
            higher up tips to amend you to see the deference to the tips you've show should help you

          My Pings and Backlinks
          Blogged.my Free Auto Backlinks From 1Malaysia Free Auto Malaysia Backlinks
          Free SEO Tools My Ping in TotalPing.com