Monday, April 4, 2011

Benefits of Acai Berry

7 comments
 
Salam...

Aku masih lagi di situasi yang menggagalkan aku untuk menulis hal-hal yang berkaitan dengan pekerjaanku. Entah mengapa beberapa hari ini fikiran aku agak berkecamuk dan bercelaru. Walaupun terdapat post-post yang telah lama siap dan sepatutnya aku release mengikut tarikh dan masa yang telah aku setkan tetapi aku tahan dahulu kerana ingin membuat final editing sebelum post-post tersebut dipaparkan di blog aku ini.

Fikiran aku yang bercelaru ini kadang-kadang membuatkan aku lupa atau lalai untuk membuat perkara-perkara yang kebiasaanya menjadi rutin harian aku. Pernah juga beberapa kali ketika memandu, aku terlajak simpang yang sepatutnya aku belok, membuatkan isteri aku menegurku.



Rasa ingin sahaja aku hantukkan kepala aku ini ke dinding, mana tahu boleh memperbetulkan sedikit wayar-wayar yang berselirat tetapi takut pula aku jika nanti ada pula wayar yang putus...hmmmm.

Sebagai memenuhi kehendak rakan-rakan pembaca sekalian, aku paparkan juga sedikit info yang mungkin berguna untuk dibaca.

Sebelum ini, aku pernah bercerita tentang Jus Manggis Shamelin dan di antara kandungan yang terdapat di dalam Jus tersebut bukan sahaja extract manggis tetapi juga sejenis buah yang banyak khasiatnya iaitu ACAI BERRY. So, aku paparkan di sini tentang kebaikan ACAI BERRY yang famous itu untuk tatapan anda.



What are the 59 Health Benefits that Made Acai Berry So Famous?

   1. Prolongs Your Life
   2. Increases Your Energy
   3. Increases Your Overall Strength
   4. Helps you Look and Feel Younger
   5. Helps You Maintain Healthy Blood Pressure
   6. Prevents Cancer
   7. Helps You Maintain Healthy Cholesterol Levels
   8. Promotes Normal Blood Sugar
   9. Enhances Sexual Function
  10. Helps You Lose Weight
  11. Relieves Headaches and Dizziness
  12. Improves Quality of Sleep
  13. Improves Your Vision
  14. Strengthens Your Heart
  15. Inhibits Lipid Peroxidation
  16. Improves Disease Resistance
  17. Strengthens Your Immune System
  18. Helps Your Body Fight Cancer
  19. Protects Your Precious DNA
  20. Inhibits Tumor Growth
  21. Reduces the Toxic Effects of Chemotherapy and Radiation
  22. Helps to Build Strong Blood
  23. Helps with Chronic Dry Cough
  24. Fights Inflammation and Arthritis
  25. Improves Lymphocyte Count
  26. Improves Menopausal Symptoms
  27. Prevents Morning Sickness
  28. Improves Fertility
  29. Strengthens Your Muscles and Bones
  30. Supports Normal Kidney Function
  31. Improves Your Memory
  32. Supports Healthy Liver Function
  33. Alleviates Anxiety and Stress
  34. Improves Your Mood
  35. Improves Your Digestion
  36. Helps You Maintain Healthy Gums
  37. Fights Fibromyalgia
  38. Prevents Allergies
  39. Protects Children’s Health
  40. Promotes Overall Wellness
  41. Increases workout recovery
  42. Increases injury recovery
  43. Helps to Reduce Physical Injuries
  44. Relieves Arthritis Pain
  45. Helps to Clear Skin of Warts
  46. Reduces the Occurrence of Seizures
  47. Helps Improve & Even Cure Leukemia
  48. Fights General Depression
  49. Supports Weight Loss through Fat Loss
  50. Helps Slow Down the Aging Process
  51. Provides all Vital Vitamins
  52. Contains Several Important Minerals
  53. Is an extremely Powerful Free Radical Fighter
  54. Acai has very High Levels of Fibers
  55. Cleanses and Detoxifies the Body of Infectious Toxins
  56. Helps to Prevent Heart Problems
  57. Improves Mental Clarity/Focus
  58. Improves Circulation
  59. Cures Osteoporosis

Jangan tanya aku kenapa cuma 59 dan bukannya 159 0r 259 or 359...sebab aku tengah celaru ni.


Sekian.

7 Responses so far.

  1. Anonymous says:

    salam..
    punca celaru selalunyer banyak berfikir...
    take a time off with your family..bring them for vacation and set ur mind free from everything.
    i'm not an angel but this definitely works..amik air wuduk..pray..kalau tak 5 times a day pun whenever u teringat..insyalah boley menenangkan fikiran..doa mintak diberi ketenangan..

  2. Salam Anonymous...thanx sudi komen. Thanx juga sudi bagi nasihat.. I'll do as advised

  3. Salam..
    mudah2an fikiran yg bercelaru sudah tenang kini...
    sy juga kerap mengalami fikiran berceralu..pikir anak2 lebih berat dr kerja2 di opis..namun semuanya terpaksa juga dilalui..

  4. Salam Nyanyisunyi..thanx sudi komen. Rasa lebih tenang bila pas solat n baca surah Yassin..

  5. M says:
    This comment has been removed by the author.
  6. Sebenarnya terlalu banyak tuan hendak catatkan, tapi mungkin kecelaruan dalam memilih topik menyebabkan tuan buntu.... kehidupan dewasa makin getir dgn pelbagai karenah disekeliling kita. Take some rest to refresh your mind. Mungkin faktor umur dah mula meningkat...kot...

  7. Salam Akhbaraman...thanx sudi komen. Aku setuju point yg last tu..umur dah semakin meningkat jd ketajaman fikiran mungkin semakin berkurang hehehe

My Pings and Backlinks
Blogged.my Free Auto Backlinks From 1Malaysia Free Auto Malaysia Backlinks
Free SEO Tools My Ping in TotalPing.com