Thursday, January 19, 2012

Lega bila kerja selesai

5 comments
 
Salam...

Apa khabar rakan-rakan semua? Sihat? Jika sihat, syukur alhamdulillah. Jika kurang sihat, rajin-rajinlah makan ubat atau berbuat sesuatu agar sihat.

Aku sihat, alhamdulillah. Cuma agak kepenatan.


Apa-apapun, walaupun penat, hati aku lega sebab kerja menulis Standard Operating Procedures (SOP) dan Business Continuity Plans (BCP) telahpun selesai.

Hampir 3 bulan aku sering bersengkang mata setiap malam untuk menyiapkan kerja-kerja penulisan aku itu. Banyak juga perkara-perkara yang terabai. Ye lah, memang salah aku juga sebab terlalu inginkan sesuatu itu dibuat dengan perfect. Yang paling aku risaukan ialah quality life bersama family aku juga turut terabai. Sedih juga.

Bila kerja dah selesai, memang terasa leganya di dalam hati. Bolehlah aku memberikan tumpuan semula terhadap kehidupan berkeluarga aku...ish3.

Jika dahulu, semasa aku sibuk menulis SOP dan BCP tersebut, ada juga segelintir manusia yang memandang remeh kerja penulisan aku itu. Aku pula malas nak ambil pusing kerana khuatir ianya hanya mengganggu dan melambatkan kerja aku. Sekarang ni, bila dah selesai, tak ada pula yang "sudi" bersuara sebab aku juga "sudi" untuk menghempap dokumen tersebut ke kepala mereka... ada lebih 600 muka surat bersaiz A4. Mungkin tidaklah setebal mana tetapi ketebalannya itu memang berkesan untuk membenjolkan kepala mereka...hahaha.

Sempena meraikan kerja aku yang telah selesai itu, aku hadiahkan diri aku dengan tidur yang cukup untuk malam ini.......ish3.



Sekianzzzzzzzzzzzzzzzz.

5 Responses so far.

  1. syukur alhamdullilah..so boleh lah rehat kan..:)

  2. salam;
    selamat teggangkan urat2.!!!

  3. Fyzal says:

    hoh 600 pages. superb.

  4. Salam bang long..URL blog saya dah tukar:

    http://www.omghackers.com/p/exchange-link.html

    Nanti kasik tukar eh!

  5. dude, you should try a translation...

My Pings and Backlinks
Blogged.my Free Auto Backlinks From 1Malaysia Free Auto Malaysia Backlinks
Free SEO Tools My Ping in TotalPing.com